Home » FAQ » Servei hosting web » Configuració avançada de l'allotjament web » Com buidar la memòria cau dels navegadors web més popular

Com buidar la memòria cau dels navegadors web més popular

Domini i hostings en venta

Gràcies a la memòria "caché" que emmagatzema el navegador no hem de carregar les pàgines cada vegada que les visitem, ja que estan al disc dur del nostre ordinador. D'aquesta manera, s'accelera la navegació, especialment si visitem una mateixa pàgina diverses vegades.

A vegades, necessitarem buidar la memòria "caché" del navegador per poder visualitzar certs canvis en la pàgina que vulguem visitar. Abans de buidar la memòria "caché" del navegador, podem provar de recarregar la pàgina sense fer-ne ús mitjançant les tecles Ctrl+F5.

Si encara seguim sense carregar correctament, podem buidar la "caché" del navegador juntament amb la de resolució DNS. A continuació, indiquem com buidar la memòria "caché" als principals navegadors:

1.-Google Chrome

1. A la cantonada superior dreta, fes clic en MásMás.

2. Fes clic en Més eines i després Esborrar dades de navegació.

3. En la part superior, tria un interval de temps. Per a esborrar tot, selecciona Tots els períodes.

4. Marca les caselles al costat de "Cookies i altres dades de llocs" i "Imatges i arxius emmagatzemats en caixet".

5. Fes clic a Esborrar dades.

2.-Mozilla Firefox

1. Fem clic en el botó de menu i seleccionem Ajustos

2. Selecciona el panell Privacitat i seguretat

3. En la secció Cookies i dades del lloc, fes clic a Netejar dades…

4. Desmarca la casella que es troba enfront de l'opció Cookies i dades del lloc.

5. Quan hagis marcat la casella Contingut web en caixet, fes clic a Netejar.

6. Tanca la pàgina about:preferences. Qualsevol canvi que hagis fet es guardarà automàticament.

3.-Internet Explorer

1. Faci clic en la icona d'Ajustos a la cantonada superior dreta per a obrir el menú Eines.

2. Seleccioni "Safety > Delete Browsing History"(Eliminar > de navegació).

3. Seleccioni Cookies i arxius temporals d'Internet.

4. Faci clic en el botó Eliminar per a eliminar el caixet i les cookies.

4.-Safari

En primer lloc, intenti buidar la caixet del navegador segons la versió que estigui utilitzant:

Safari 3.x per a Mac US

Faci clic en el menú Safari.

Seleccioni Buidar caixet.

Faci clic a Buidar.

Safari 3.x per a Windows

Faci clic en el menú Edició.

Seleccioni Buidar caixet.

Faci clic a Buidar.

SISTEMES OPERATIUS

1.-Windows

1. Fem clic a 'Inici'.
  2. Cliquem a "Executar" i escrivim el comandament "cmd" (sense les cometes).
  3. Cliquem "Acceptar".
  4. A la consola de comandaments escrivim "ipconfig /flushdns".

Si el comandament s'ha executat correctament, ens hauria d'aparèixer: "S'ha buidat amb èxit la memòria caché de resolució de DNS."

2.-Mac

El comandament que hem d'executar en un terminal és "lookupd -flushcache".

En el cas de les noves versions (Leopard), és possible que hàgim d'utilitzar "dscacheutil -flushcache".

3.-Linux

A Linux, per eliminar la "caché" de resolució DNS haurem de restablir el domini "nscd". Per fer-ho utilitzarem el comandament "/etc/init.d/nscd restart", en un terminal SSH.

Dominis i allotjament

Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres.